Vendégkönyv

November örömei...

Gál Zoltán Combi-Method-Feeder

November örömei..

Elsősorban Molnár Norbert barátomnak szeretném megköszönni, ezt a csodás élménydús Novemberi pecát. Ugyanis ő hívott meg erre a horgászatra.
Én személyszerint ,most elősször horgásztam ezen a tavon, így nagy kíváncsisággal álltam elébe ennek a napnak.
Mindössze 20km- re volt tőlem a Börgöndpusztai horgásztó, így nagy utazgatást nem igényelt.
Reggeli kávézgatás és beszélgetés ,majd aztán elfoglaltuk a helyünket.
Maga a tó nem (nagy) területű , de az itt horgászó sporik és ismerősök szerint ,igen csak kiszámíthatatlan és mindig tudja új arcát mutatni. Én szerettem volna Tokot is fogni ,így kisétálva a szigetre megetettem egy partszéli helyet kb..2m re, halibut pellettel ,bízva ,hogy talán megfoghatom, a tó egyik nagy Tokját ami 25kg körül van most a horgászok szerint.
És a partról dobálgattam ezt a helyet , mi másra bízva magam🤗 mint a Combi-Rig előkéimre.
Mivel nem ismertem a vizet, így több lábon próbáltam állni , mint a Feedermánia 2018-as tesztanyagjaival és a már jól bizonyított Extreme Fishel. Mind a kettő adta a halat első belépőnek, két favorit ízzel a BCN és a Premium Crab-el.
Eztán jött a nap fordulópontja, órákig nagy csend és kapástalanság🤔 Déli széllel érkezve egész délutánig, se az etetés, se keresve több féle módon , nem volt kapás.
A horgászat sikere egyetlen egy jelenség volt , mikor bizakodva nézegettem a Déli nádfalat hátha a halak leállnak oda és ezt valamilyen formában tudatni fogják.
Ekkor egy pillanatra észrevettem ,egy szinte függőlegesen kinyúló pontyot a nádfal elött, ami éppen egy nádszálról kapott le valamit.
A helyet megjegyezve már nyúltam is a botomért ,kitekertem és szépen csendben felfrissített bottal odasétáltam a helyhez és gyenge lendítéssel próbáltam minnél közelebb helyezni a látottakhoz.
Felnyitott felkapókarral visszasétáltam a helyemre és nagy kíváncsisággal vártam, vajon mi lesz🤔 kb 5 percet kellett és már fáraszthattam egy erővel teli 10+ os halat.
Erről a helyről szépen adta is még továbra is a halat, amiben volt egy 14+ os, ami hihetetlen küzdelemmel harcolva jött ki és a kezemben tarthattam még egy gyönyörű halat 17,40kg személyében 🤗💪-amit nem kiabálok el ,de úgytudom , hogy az eddig legnagyobb kifogott hal a tóbol.👀🐟.

  • Maga a hely kulturált és igényes kialakításokkal várják az idelátogatókat, a vezetőség és a személyzet barátságosak és humorosak😀

A halak gyönyörűek és erővel teliek, bátran ajánlom ilyen jellegű pecákra ..
És még valószínű ,hogy én is visszatérek még ide..és senki ne féljen használni a halas jellegű kajákat (mindegy is milyen évszakban járunk most)😉

Hasonló élményeket mindenkinek a parton 😊🐟🎣Görbüljön...